Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:848183 kpl

Yhteystiedot

Hiirolan kylätoimikunta
- Pj Satu Kääriäinen
puh. 0500 380 004

- Vpj. Hanne Vainio
hannevainio(at)hotmail.com ja hanne.vainio(at)surffi.fi
puh. 040 7774 603
(Yhteydenotot vuorotyön vuoksi, mielellään tekstiviestillä soittopyyntöä)

- Sihteeri Heli Piispa
helipiispa(at)wippies.fi
puh. 050 306 2642

Kässäkerho Hiirolan Hilimat

Kerho kokoontuu torstaisin klo 18 Hiirolan vanhalla koululla. Lisätietoja Erja Karjola, puh. 050 306 2942.

Vesiosuuskunta VESIHIISI

Vesihiiden sääntömääräinen kokous oli ma 14.5.2018

Tiedote vikatilanteiden varalle.

Lue tästä

Sivut avattu

9.6.2010

Hiirola

Tervetuloa Hiirolaan! Me asumme täällä, hieman hajallaan laajalla alueellamme tai vähän tiiviimmin kylän keskustassa. Sijaintimme on hyvä, 15 km Mikkelistä pohjoiseen. Ohitsemme kulkeva Pieksämäentie kuljettaa noin 15 - 20 minuutissa Mikkeliin. Kyläämme halkoo rautatie, jossa tosin junat eivät enää / vielä pysähdy. Kenties pieksämäkeläinen Proxion aloittaa joku päivä raideliikenteen täälläkin. 

Meitä on täällä joka ikäluokassa, nuorista vanhoihin. 

Kyläkoulumme lakkautettiin 1.8.2014, mutta koulurakennus pihapiireineen on toistaiseksi kyläläisten käytössä. Talvisin koulun pihalla on luistinrata. Luistimien vaihto ja lämmittely sekä makkaranpaisto onnistuu talkoilla rakennettussa kodassa luistinradan laidalla. Kesäisin kota on lukittuna, mutta avaimia lainataan halukkaille. 

Koululla kokoontuvat myös erilaiset ryhmät. Kansalaisopiston jumpparyhmä kasaa yhteen naispuolista edustusta kylältä ja miehetkin ovat tervetulleita. Partio ja 4H-kerho tarjoavat harrastustoimintaa kylän lapsille ja nuorille. Lisäksi kotona lasten kanssa olevat äidit voivat tavata koululla kerran viikossa toisiaan. 

hiirola_vpk.pngNuorten miehenalkujen harrastustoimintaan Hiirolassa kuuluu ehdottomasti Hiirolan VPK, jolla on oma paloasema ja talo (juhlatila) kylänraitilla Hiirolantiellä. 

Hiirolassa on myös vaihtelevamaastoinen valaistu pururata, jossa talvella on mahtavat hiihtoladut. Hiihtoladut jatkuvat laajasti myös pururadalta aina Vehmaskylään ja Loukeen suuntaan. Kylänraitti (Hiirolantie) on valaistu, joten valaistua lenkkipolkua on vuoden ympäri pururadan kanssa yhteensä useita kilometrejä.

Hiirolassa on myös useita järviä, joiden äärelle mökkiläiset kokoontuvat erityisesti kesäaikaan. 

Joten, mikäli kiinnostuit asumisesta Hiirolassa, toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi! Autamme sinua kodin tai tontin etsinnässä. Otathan meihin yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää!

t. Kylätoimikunta

 ---

Hiirolassa runsaasti tarjolla tontteja rakentamiseen ja muutama talokin myynnissä. Lisätietoja löydät myydään taloja ja tonteja sivulta


Voit ladata Hiirola-info 2010 kylän tiedote lehden täältä.
Lukeaksesi lehden tarvitset Adobe Acrobat Readerin tai vastaavan ohjelman.